Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στη Μουσικοθεραπεία Bonny Method of GUIDED IMAGERY & MUSIC (GIM)

Η SONORA σε συνεργασία με το IMAGEing GIM Trainings, διοργανώνουν πλήρη πιστοποιημένο εκπαιδευτικό κύκλο επαγγελματικής εξειδίκευσης στη Μουσικοθεραπεία GIM, εγκεκριμένο διεθνώς από το Association for Music and Imagery (USA) και το European Association for Music and Imagery

 

A’εισαγωγικό σεμινάριο (Level I)
Αθήνα:
22-24 Σεπτεμβρίου 2017, (Παρασκευή έως Κυριακή, 10.00-18.00)

Χώρος: “Συνειδέναι:  Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Ατόμου και Οικογένειας”

Ήλιδος 5, Αμπελόκηποι

 

Συντονίστρια προγράμματος και εκπαιδεύτρια προγράμματος Ελλάδας: Ευαγγελία Παπανικολάου,PhDc, MA, FAMI, Υπ. Δρ. Μουσικοθεραπείας,  εκπαιδεύτρια και κλινική επόπτης GIM, ειδικευμένη σε τεχνικές GIM στην ογκολογία (School of Communication & Psychology, Music therapy Dept., Aalborg University, Denmark, Sonora-Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας Έρευνας)
Επιστημονικός υπεύθυνος: Dag Körlin, MD, PhD, FAMI, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, εκπαιδευτής και κλινικός επόπτης GIM, ειδικευμένος σε τεχνικές GIM για χρόνιο τραύμα και μετατραυματικό στρες (Karolinska Institute, Sweden).
Υπεύθυνος τομέα ψυχικής υγείας της SonoraΟρέστης Γιωτάκος,ΜD, PhD, ψυχίατρος

 

Η μουσικοθεραπεία Guided Imagery & Music (GIM) είναι μια τεχνική μουσικά-υποβοηθούμενης ψυχοθεραπείας η οποία χρησιμοποιεί τη δύναμη της μουσικής να εγείρει νοητικές εικόνες, συναισθήματα, σωματικές αισθήσεις, σκέψεις ή αναμνήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της μουσικής ακρόασης. Το υλικό αυτό αξιολογείται θεραπευτικά, είτε λεκτικά είτε μέσω άλλων τεχνών. Η εκπαίδευση στηρίζεται σε μια ολιστική θεωρητική θεμελίωση, συμπεριλαμβάνοντας νευροψυχολογία, αναπτυξιακή ψυχολογία και θεωρία του δεσμού, μουσική ψυχολογία, μοντέρνα ψυχοδυναμική θεωρία, ανθρωπιστική ψυχολογία, καθώς και αρχετυπική και υπερ-προσωπική ψυχολογία.Το GIM χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό εργαλείο στην ψυχική υγεία, με ενήλικες, εφήβους αλλά και παιδιά σε τομείς όπως: ψυχικό τραύμα, ψυχο-ογκολογία, θεραπεία ζεύγους και οικογένειας, περιγεννητική ψυχολογία, team-building, προσωπική ανάπτυξη και ψυχοθεραπεία, ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, διατροφικές διαταραχές, εξαρτήσεις, κλπ.

 

To Α’ εκπαιδευτικό σεμινάριο (εισαγωγικό) ειναι ανοιχτό σε όλους, ωστόσο το πρόγραμμα εξειδίκευσης απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας με ψυχοθεραπευτική εμπειρία οι οποίοι ενδιαφέρονται να εντάξουν τη μουσική ως συμπληρωματικό εργαλείο στη δουλειά τους.  Το τριήμερο σεμινάριο αποτελεί εισαγωγή του πλήρους εκπαιδευτικού προγράμματος που θα ξεκινήσει τους προσεχείς μήνες στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί σε 6 διδακτικά σεμινάρια σε διάρκεια 2,5 ή 3 ετών. Οι απόφοιτοι του πλήρους προγράμματος, εγγράφονται ως μέλη στο ΑΜΙ και στο European Association for Music & Imagery (EAMI) και  αναγνωρίζονται ως πιστοποιημένοι θεραπευτές GIM (FAMI).

 

  • Μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητεςγια τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, όμως η καλή προσωπική σχέση με τη μουσική είναι προϋπόθεση.
  • Η κυρίως εκπαίδευση θα είναι σταελληνικά όμως το βιβλιογραφικό υλικό και τα προαιρετικά σεμινάρια/εργαστήρια με προσκεκλημένους καθηγητές θα είναι στην αγγλική γλώσσα.
  • Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος σε μικρή ομάδα.
  • Στο τέλος του 3ημερου εισαγωγικού θα δοθεί απλή βεβαίωση παρακολούθησης.
  • Οι  24ώρες του εισαγωγικού προσμετρώνται στη συνολική διάρκεια της εκπαίδευσης.

 

Κόστος Α’ εκπαιδευτικού σεμιναρίου

  • 260€ (με προκαταβολή 60€ έως 1/8/17)
  • 300€ ( προκαταβολή 60€ μετά τις 1/8/17)
  • 230€  (φίλοι SONORA & εγγραφή ως 31/8/17)

Αναλυτικές πληροφορίες για το εισαγωγικό σεμινάριο στη σελίδα μας: SONORA

 

Αναλυτικές πληροφορίες για την πλήρη εκπαίδευση στο: IMAGEing 

 

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και συμμετοχή στο 210 802 5536 (αφήστε όνομα και τηλέφωνο)

 

Απευθείας εγγραφές στο info@sonora.gr (στέλνετε email για να λάβετε τη φόρμα εγγραφής)